Tilgængelighedserklæring

Randers Kommune forpligter sig til at gøre webstedet https://www.randers.dk tilgængeligt, jf. "Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer".

Oplever du, at der er ikketilgængeligt indhold på https://workandlive.randers.dk/?

Her har du mulighed for at underrette det ansvarlige offentlige organ om webstedets manglende overholdelse af tilgængelighedskrav i webtilgængelighedsloven. Derudover har du også mulighed for at anmode om oplysninger, som det ansvarlige offentlige organ eventuelt har undtaget i medfør af lovens § 1, stk. 5 (undtagelse af indhold) og § 3, stk. 2 (uforholdsmæssig stor byrde).

Du kan kontakte Randers Kommune, hvis du oplever, at der er ikketilgængeligt indhold på https://www.randers.dk

Overholdelsesstatus

Som offentligt organ skal man angive, i hvilket omfang ens websted overholder kravene til webtilgængelighed, som de fremgår af den harmoniserede standard EN 301 549. Overholdelsesstatus kan være:

 1. Webstedet overholder standarden fuldt ud
 2. Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav)
 3. Webstedet overholder ikke standarden (overholder ikke de fleste krav)

Det offentlige organ oplyser at: Webstedet overholder standarden delvist (overholder de fleste krav).

Det offentlige organ skal derudover beskrive, hvordan de har evalueret webstedet. Her er kategorierne:

 1. Det offentlige organ har selv evalueret webstedet
 2. Vurdering er foretaget af ekstern part
 3. Det offentlige organ har anvendt anden metode.

Det offentlige organ angiver metoden som: Vurdering er foretaget af ekstern part.

Evalueringsrapporter

Det offentlige organ har mulighed for at henvise til eventuelle evalueringsrapporter. 

Det offentlige organ oplyser: Ingen henvisning til evalueringsrapporter

Ikketilgængeligt indhold

Det offentlige organ har kategoriseret det ikketilgængelige indhold på dette websted. Under hver kategori kan der være en række emner, som vises med overskrifter samt en forklarende tekst. Et emne kan fx være manglende alternative tekster.

Ikketilgængeligt indhold inddeles i tre kategorier, og omhandler funktion eller indhold, der:

 1. ikke overholder webtilgængelighedsloven.
 2. ikke overholder webtilgængelighedsloven og falder ind under undtagelsen om en uforholdsmæssig stor byrde, fx en rapport eller vejledning der er meget omfangsrig og med en lille læserskare.
 3. ikke er omfattet af webtilgængelighedsloven, som fx tekstning af videoer, der sendes live.

Overholder ikke webtilgængelighedsloven

 • Tabelfejl
  Tabeller formateres ikke korrekt. Redskabet hertil forventes ændret inden årsskiftet og i første halvår 2021 forventes det, at alle tabeller vil blive formateret korrekt.
 • 3. partsprogrammer
  Ikke alle 3. partsprogrammer er endnu tilgængelige. Randers Kommune arbejder sammen med sine leverandører på at gøre disse programmer tilgængelige. Målet forventes at være nået 30. juni 2021.
 • Link
  Ikke alle link har en sigende tekst. Der findes fx stadig link med teksten Læs mere o.l. Det arbejdes der løbende på at udbedre, og det forventes at problemet er løst med udgangen af 2020.
 • Billeder
  Der findes ikke en fuldstændig tekstliggørelse af alle billeder på webstedet. Det arbejdes der løbende på at udbedre, og det forventes at problemet er løst med udgangen af 2020.

Uforholdsmæssig stor byrde

 • Et stort antal dokumenter - primært PDF - med lille læseskare
  Randers Kommune har et stort antal dokumenter, hvor omkostninger ved at gøre dem tilgængelige vil være høje, og hvor det anslås, at kun et meget lille antal mennesker vil orientere sig i dem. Derfor tilbyder Randers Kommune at læse disse dokumenter op. Har du forsøgt at tilgå et af kommunens dokumenter uden held, kan du kontakte Randers Kommunes Borgerservice på 8915 1515 inden for åbningstiden i Borgerservice. Så vil vi kontakte dig, og præsentere det relevante dokument for dig hurtigst muligt, og senest indenfor 3-5 arbejdsdage.

Ikke omfattet af loven

Ikke udfyldt

Initiativer for at opnå en højere grad af webtilgængelighed

Det offentlige organ har mulighed for at beskrive, hvad de gør for at opnå en højere grad af webtilgængelighed på webstedet.

Det offentlige organs beskrivelse:

Ingen beskrivelse

Håndhævelse af webtilgængelighedsloven

Digitaliseringsstyrelsen fører tilsyn med, om webtilgængelighedsloven overholdes.

Før du kontakter Digitaliseringsstyrelsen, skal du forinden kontakte det offentlige organ med henblik på at løse webtilgængelighedsproblemet. Dette gør du via kontaktinformationen, der fremgår øverst i denne tilgængelighedserklæring.

Hvis du oplever, at det offentlige organ, der har ansvaret for webstedet, ikke svarer tilfredsstillende på din henvendelse, kan du sende en henvendelse via henvendelsesformularen.